OM MIG


Mitt namn är Björn,  jag utbildade mig till Wim Hof instruktör 2021, och idag är jag som en få aktiva certifierad Level 2 instruktör i Sverige. Jag kommer från Kalmar och är 44 år gammal med en son på 10 år. Träning och kost har varit min sanna passion så länge jag kan minnas, men det var inte mitt yrke förrän ganska nyligen i livet. Att vara Wim Hof instruktör ger mig så otroligt mycket tillbaka och att kunna inspirera andra till bättre hälsa har jag upptäckt är något som jag brinner för. Att varje varje gång får vara närvarande med en annan människa när dom upptäcker något helt nytt och ofta omvälvande för första gången inom sig.


Efter att jag själv gått igenom utmattningssyndromet för två år sedan på grund av alltför hektiska 20 år i IT- och projektledningsverksamhet upptäckte jag själv genomgripande effekterna av Wim Hof-metoden. Förutom att få tillbaka energin och minska stressen upptäckte jag också snabbt att mina symptom av astma försvann och mitt problem med kalla vita fingrar under vintertid försvann helt. Idag behöver jag inte ens handskar när jag leker i snön med min 9-åriga son.


Jag insåg också att jag verkligen älskar att inspirera andra till bättre hälsa både fysiskt och mentalt. Jag bestämde mig för att ge mig ut på resan mot en ny karriär för att bli hälsocoach och bli en certifierad Wim Hof-instruktör. Jag är övertygad om att vem som helst kan ta tillbaka kontrollen över sin hälsa precis som jag gjorde, och är superglad över att hjälpa dig på din egen resa.


Är det verkligen sant att du enkelt men drastiskt kan förbättra din allmänna hälsa bara genom enkla förändringar i dina andningsvanor? ja! Men jag blev exempelvis själv ärligt talat provocerad när jag tidigare för flera år första gången fick höra  att det verkligen är viktigt hur man andas. Att det kan förändra hela ens mentala och fysiska hälsa.  Jag tänkte så här: jag överväger redan dagligen i detalj och ansträngning kring både träning och min kost. Herregud, behöver jag tänka på varje andetag också?! Nej, ingen fara ,det är mycket enklare än så. När du väl har kunskapen om några enkla saker och snabbt kommer in i nya autonoma mönster, ja då är allt på autopilot igen. Det är inte alls så komplicerat, bara synd att jag själv väntade så länge för att inse dessa saker själv. Kanske är du redan klokare och har ett mer öppet sinne än jag hade..

OMDÖMEN OCH VAD  HAR TIDIGARE DELTAGARE UPPLEVT POSITIVT

"När jag bokade kursen så gjorde jag det som en del av min personliga utveckling. Jag hade ingen djupare kunskap om metoden men en snabb undersökning på nätet gjorde att jag kände att Björn och Mundekulla var något jag ville undersöka närmre. Jag fick ett mycket trevligt bemötande som varade hela kursen. Björn var tydlig och lyssnande och anpassade innehållet efter oss deltagare så att vi fick ut mesta möjliga. Stämningen som Björn och Mundekulla skapade gjorde att man gärna rekommenderar och själv funderar på fortsättningskurs. Andningsövningarna var för mig kraftfulla och gav en större effekt än förväntat. Isbadet var överraskande kallt men Björns guidning gjorde så att jag på ett medvetet sätt hanterade situationen. Effekten av dagen höll i sig och jag hade ett lugn som jag inte haft på länge. Så jag är självklart mycket nöjd efter kursen och rekommenderar Björn som coach. "

/Rickard Holmberg, Karlskrona

"Toppbetyg för denna berikande kurs!!
Det var en otroligt givande och inspirerande dag och jag känner mig både glad och tacksam för denna erfarenhet! Björn är en kunnig, varm och pedagogisk instruktör med tydlig medkänsla och engagemang och som verkligen brinner för ämnet. Han förmedlar en trygghet och ett lugn som gjorde dagen väldigt harmonisk och på något vi lyckades han till och med få mig att slappna av i 2 minuter av isbad!
"
/Louise sydbeck

Andningsövningen var en behaglig och rofylld upplevelse som Björn Karlsson genomförde på ett lugnt och mycket proffsigt vis.

Att sedan avsluta sessionen med ett bad i engradigt vatten kändes helt perfekt. Lämnade en angenäm känsla av glädje och frid i kroppen.

/Åsa, Oskarshamn

En upplevelse utöver det vanliga. Björn var otroligt inspirerande, lugn och pedagogisk. Andningsövningarna gav en effekt som jag inte väntat mig, en känsla av att sväva, vara utanför sin kropp. Känslor som dök upp utan förvarning.

Kallbadet var otroligt häftigt att uppleva, hur man i första stund var så i obalans i sin andning till att ta djupa andetag och se ut över havet från långviken.

Rekommenderar ALLA att göra detta!

/ Ida, Kalmar

Igår gjorde jag andningsövningen innan läggdags och har sovit såå bra inatt! 


Min upplevelse av workshopen:

Björn vägledde oss på ett lugnt, sakligt och proffsigt sätt. Jag kände mig trygg genom hela upplägget. Björn berättade på exakt rätt tid vad som skulle hända och kallbadet var till slut en fantastisk upplevelse. Jag tänkte direkt; det här vill jag göra igen. 


Jag är så nöjd med upplevelsen och kunde inte innan föreställa mig hur bra det var. Jag var lite nervös innan, men det kändes helt tryggt. 

/Patricia, Oskarshamn

I attended the workshop with Coach Björn Karlsson, Kalmar. It was an awesome experience with Björn. With a professial, calm and present state he guided us in breathing and the theory about the method. I wasnt completly new to the method. I have watched movies and clips about mr Hof and also read the book. Since a year back I have taken cold bath in lakes and sometimes showers. After my military service in the northen parts of Sweden for almost 30 years now I have disliked the cold but the ice bath was a really amazing experience and I will certainly take up this habit.

Thanks Björn and will stay in contact.

Niclas, Mod att våga, Växjö

Workshopen var väldigt intressant och upplysande! Även om man haft lite koll på Wim Hofs metoder tidigare så var detta på en helt annan nivå då Björn på ett proffesionellt, pedagogiskt och lugnt sätt förklarade mekanismerna bakom metoderna samt hur man i praktiken kan tillämpa dem i sin egna vardag. 


Upplevelsen var stark och positiv. Känslan som infann sig efteråt var ett mycket bekymmersfritt lugn. Detta är säkerligen bara en av många bra hälsoeffekter som metoderna bidrar till. Oavsett om man är i god eller mindre god hälsa så tvekar jag inte alls på att detta kan hjälpa folk till det bättre!

/Gustav, Mönsterås