OM COACH BJÖRN


Mitt namn är Björn,  jag utbildade mig till Wim Hof instruktör 2021, och idag är jag som en få aktiva certifierad Level 2 instruktör i Sverige. Jag kommer från Kalmar och är 44 år gammal med en son på 10 år. Träning och kost har varit min sanna passion så länge jag kan minnas, men det var inte mitt yrke förrän ganska nyligen i livet. Att vara Wim Hof instruktör ger mig så otroligt mycket tillbaka och att kunna inspirera andra till bättre hälsa har jag upptäckt är något som jag brinner för. Att varje varje gång får vara närvarande med en annan människa när dom upptäcker något helt nytt och ofta omvälvande för första gången inom sig.


Efter att jag själv gått igenom utmattningssyndromet för två år sedan på grund av alltför hektiska 20 år i IT- och projektledningsverksamhet upptäckte jag själv genomgripande effekterna av Wim Hof-metoden. Förutom att få tillbaka energin och minska stressen upptäckte jag också snabbt att mina symptom av astma försvann och mitt problem med kalla vita fingrar under vintertid försvann helt. Idag behöver jag inte ens handskar när jag leker i snön med min 9-åriga son.


Jag insåg också att jag verkligen älskar att inspirera andra till bättre hälsa både fysiskt och mentalt. Jag bestämde mig för att ge mig ut på resan mot en ny karriär för att bli hälsocoach och bli en certifierad Wim Hof-instruktör. Jag är övertygad om att vem som helst kan ta tillbaka kontrollen över sin hälsa precis som jag gjorde, och är superglad över att hjälpa dig på din egen resa.


Är det verkligen sant att du enkelt men drastiskt kan förbättra din allmänna hälsa bara genom enkla förändringar i dina andningsvanor? ja! Men jag blev exempelvis själv ärligt talat provocerad när jag tidigare för flera år första gången fick höra  att det verkligen är viktigt hur man andas. Att det kan förändra hela ens mentala och fysiska hälsa.  Jag tänkte så här: jag överväger redan dagligen i detalj och ansträngning kring både träning och min kost. Herregud, behöver jag tänka på varje andetag också?! Nej, ingen fara ,det är mycket enklare än så. När du väl har kunskapen om några enkla saker och snabbt kommer in i nya autonoma mönster, ja då är allt på autopilot igen. Det är inte alls så komplicerat, bara synd att jag själv väntade så länge för att inse dessa saker själv. Kanske är du redan klokare och har ett mer öppet sinne än jag hade..